/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ CM 2018: Germania, victorie dramatică în faţa Suediei, cu 2-1

24 iunie 2018, ora 09:07

Potrivit Agerpres, Nationalmannschaft s-a salvat in extremis, marcând golul victoriei în prelungiri, prin Toni Kroos (90+5), după ce a fost condusă la pauză prin golul lui Ola Toivonen (32), iar Marco Reus (48) a egalat.

Germania, care venea după un eşec surprinzător cu Mexicul (0-1), a dominat partida din start, având o posesie a mingii covârşitoare, dar fără a crea pericol în mod deosebit la poarta lui Olsen. Scandinavii au avut primii o ocazie mare de gol, dar Neuer a salvat în faţa lui Berg (13).

Echipa lui Loew a continuat să plimbe mingea în jurul careului suedez, în căutarea unei breşe, dar nordicii au dat lovitura pe contraatac, prin Toivonen (32), care a reuşit un lob de efect peste Neuer, după o greşeală a lui Kroos în propria jumătate.

„Die Mannschaft” a avut o oportunitate notabilă prin Gundogan (39), al cărui şut a fost respins de Olsen.

Scandinavii se puteau desprinde, dar Claesson (44) a pierdut mingea într-o situaţie foarte favorabilă.

Până la pauză, campioana a mai avut un şut al lui Boateng (45), la colţul scurt, dar pe lângă poartă, în timp ce Neuer (45+2) a respins o lovitură de cap a lui Berg, la poarta cealaltă.

Germania a început în forţă repriza secundă şi Reus a reluat în plasă din 7 metri, la centrarea lui Werner şi devierea lui Gomez. Atacurile campionilor au venit în valuri, dar mingea trimisă de Kroos (49) a fost deviată în corner, Hector (56) a avut un şut nereuşit, după o acţiune a lui Werner, iar Reus a ratat o reluare spectaculoasă cu călcâiul la centrarea lui Kimmich (61).

La una dintre puţinele acţiuni ale scandinavilor, Forsberg l-a testat pe Neuer cu un şut din marginea careului (76). Werner a mai avut şi el o reluare, peste poartă (81).

Meciul a căpătat accente şi mai mari de dramatism după ce Germania a rămas în zece oameni, Boateng fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben (82). Neuer a respins cu dificultate o minge din faţa lui Guidetti (83) la o fază care putea fi fatală.

Germania s-a aruncat în atac cu ultimele forţe, dar Olsen a respins incredibil de sub transversală mingea trimisă cu capul de Gomez (88), Brandt a şutat în bară de la 18 metri (90+2), golul izbăvitor venit în min. 90+5, când Kroos a şutat, la colţul lung, după o minge aşezată de Reus, la o lovitură liberă.

Germania este favorită la calificare acum, dar trebuie să învingă în ultimul meci Coreea de Sud. Mexicul are nevoie de un singur punct pentru a câştiga grupa, dar nu e sigură de calificarea în optimi.

Nationalmannschaft are de respectat şi un blazon care spune că nu a părăsit Cupa Mondială după faza grupelor în ultimii 80 de ani. Din 1938, Germania a trecut de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepţie făcând ediţia din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial.

În precedentele sale şapte partide, Germania nu obţinuse decât o singură victorie, 2-1 în amicalul cu Arabia Saudită.

Ultima victorie a scandinavilor în faţa Germaniei datează din aprilie 1978 (3-1 la Stockholm).

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 27 iunie, Coreea de Sud – Germania, la Kazan (Kazan Arena), şi Mexic – Suedia, la Ekaterinburg (Ekaterinburg Arena).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram