Află cine ar putea fi noul ambasador SUA în Moldova

Președintele american Donald J. Trump și-a anunțat astăzi intenția de a-l nominaliza pe Derek J. Hogan din Virginia, pentru a fi ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Derek J. Hogan este membru al echipei de conducere a Serviciului de Externe Senior, unde a funcționat ca diplomat american încă din 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, poziție pe care o deține din 2017.

Hogan este unul dintre experții departamentului de stat SUA pe țările din Europa de Est, inclusiv Rusia. A deținut funcții de conducere înalte, atât la misiunile Statelor Unite ale Americii, cât și la nivel național pentru Departamentul de Stat.

Cele mai recente misiuni ale lui Derek Higan au avut loc în perioada 2013-2016, în calitate de Chargé d’affaires și șef adjunct de misiune în Azerbaidjan și, în perioada 2008-2009, ca reprezentant al Departamentului de Stat al echipelor de reconstrucție civilă militară din Sudul și Estul Afganistanului.

Hogan a câștigat premiul B.A. de la Universitatea din Pittsburgh și de la M.P.A. de la Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson de la Universitatea Princeton. Este beneficiar al mai multor premii superioare și meritorii de onoare de la Departamentul de Stat. Dl Hogan vorbește rusă și spaniolă.

Candidatura lui Hogan trebuie să fie confirmată de Congresul american, după care acesta îl va înlocuit pe Jim Pettit, al cărui mandat se încheie în vara aceasta.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.