/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Cum comentează vicepreședintele Platformei DA anunțul poliției privind cauza penală intentată în legătură cu protestul

missing
23 iunie 2018, ora 14:12

Alexandru Slusari a menţionat că, timp de trei ani, Platforma Demnitate și Adevăr a organizat sute de proteste pașnice. De fiecare dată provocările veneau din partea polițiștilor și securiștilor infiltrați. „Același lucru l-am văzut la ultimul protest de lângă Primăria capitalei, din data de 21 iunie. Noi trei ani am protestat pașnic și nu avem de gând să facem altceva. Dar vedem ca guvernarea, dincolo de faptul că a încălcat flagrant voința poporului exprimată la alegeri și astfel a scos prin acțiunile sale antidemocratice oamenii în stradă, dar acum mai și încearcă să tensioneze la maximum situația”, a declarat vicepreședintele PPPDA.

„Atrag atenția partenerilor externi asupra acestui fapt, precum și asupra ordinului pe care l-au primit reprezentanții poliției din teritoriu să obstrucționeze maximal venirea duminică a participanților la protest. Mă tem că mâine dimineață în mai multe orașe și sate va fi sistată circulația transportului public”, a mai spus Alexandru Slusari.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat sâmbătă, 23 iunie, într-o conferință de presă, despre pornirea unei cauze penale în temeiul bănuielii rezonabile cu privire la pregătirea dezordinilor în masă. Oamenii legii spun că au identificat pe rețelele de socializare mai multe persoane care instigă la violențe, pogromuri, distrugerea de bunuri și opunerea rezistenței reprezentanților autorităților.

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au anunțat pentru duminică, începând cu ora 14.00, o acțiune de protest de amploare în fața Primăriei. Valul de proteste a pornit după ce pe 19 iunie Judecătoria municipiului Chișinău a decis invalidarea rezultatelor alegerilor locale, iar ulterior Curtea de Apel a menținut această hotărâre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram