/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministrul român de Externe salută adoptarea la ONU a rezoluției de retragere a trupelor ruse din Transnistria

23 iunie 2018, ora 12:42

„Salutăm adoptarea rezoluției Adunării Generale a ONU privind „retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”. Romania a contribuit la aceasta”, a scris MAE pe Twitter.

Amintim că, adunarea Generală a ONU a votat proiectul de rezoluție privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană. Documentul a primit 64 de voturi pentru, 15 împotrivă și 83 de abțineri. În proiect se menționează că este vorba de militarii ruși din grupul operativ și nu de trupele ruse de menținere a păcii. Potrivit Constituției, Republica Moldova și-a proclamat neutralitatea permanentă, iar staționarea trupelor străine pe teritoriul național este interzisă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram