Adunarea Generală ONU va examina astăzi rezoluția Republicii Moldova

Astăzi Adunarea Generală ONU va examina proiectul rezoluției înaintate de Republica Moldova ”Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Documentul va fi prezentat comunității internaționale de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Reuniunea ONU, în care va fi supusă dezbaterilor rezoluția Republicii Moldova, va începe aproximativ la 17.00 -17.30, ora Moldovei, și poate fi urmărită http://webtv.un.org.

Prezentarea Rezoluției cu privire la ”Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” reprezintă o premieră diplomatică în istoria Republicii Moldova.

Este important de menţionat faptul că autorităţile moldoveneşti instită asupra retragerii necondiţionate şi complete a grupului operativ al trupelor ruse în virtutea aflării ilegale a acestora pe terotoriul R. Moldova, dar nu şi a contigentului rotativ care face parte din componenta militară a Comisiei Unificate de Control dislocat în raioanele de est ale R. Moldova în baza prevederilor acordului moldo-rus de încetare a focului din 21 iulie 1992”.

Este vorba de cei 1500-1700 de military ruși, dar și peste 21 mii de tone de armament rusesc de la Kobasna.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.