Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Moldovenii din Belgia ies duminică…

Moldovenii din Belgia ies duminică la protest: „Guvernarea din Moldova se transformă într-o dictatură pe față”

Concomitent cu protestul de duminică, 24 iunie 2018, de la Chișinău față de invalidarea alegerilor, și moldovenii din Belgia vor ieși la o manifestație. Aceștia se vor aduna la Bruxelles pentru a arăta suport protestatarilor din Chișinău.

„Curtea de Apel a confirmat – votul locuitorilor capitalei nu mai contează. Guvernarea din Moldova se transformă într-o dictatură pe față, fără masca democrației și a parcursului european. Haideți să ne apărăm drepturile. UE a criticat dur aceste decizii judecătorești politizate. Avem suportul Europei, însă lupta pentru democrație europeană, la noi acasă, trebuie să o ducem noi”, spun organizatorii evenimentului.

Ieri, 21 iunie, Curtea de Apel Chișinău a respins apelul declarat de Andrei Năstase și a menținut hotărârea din 19 iunie a Judecătoriei Chișinău prin care legalitatea alegerilor nu se confirmă și nu se validează mandatul de primar al liderului PPDA. Liderul PPDA, Andrei Năstase, și președinta PAS, Maia Sandu, au anunțat un protest de amploare în Piața Marii Adunări Naționale pentru duminică, 24 iunie, dacă Curtea Supremă de Justiție nu va valida alegerile locale noi.

 

Sursa foto: Fb/ Protest VOT FURAT la Bruxelles