Ion Ceban, după decizia Curții de Apel: De ce trebuie un om sau un complet de judecători să decidă în numele a 250 mii de oameni?

Fostul candidat al PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, a declarat astăzi că revolta oamenilor după decizia de ieri a Curții de Apel este argumentată, întrucât nu poate un complet de judecători să decidă în numele a 250 mii de oameni, cei care au participat la scrutinul din 3 iunie.

Potrivit lui, decizia Curții de Apel îi vizează și pe alegătorii săi.

“Revolta este normală în acest sens. De ce trebuie un om sau un judecător să decidă în numele la 250 de mii de oameni, pentru că până la urmă, mă vizează și pe mine acest subiect. Or, interpretarea pe care am văzut-o numai interpretare nu poate fi numită“, a spus el.

Ion Ceban a spus că ceea ce se întâmplă este o dovadă a faptului că R.Moldova a alunecat foarte mult în ceea ce ține normele de drept.

“Repet, noi nu am cerut invalidarea alegerilor. Noi am cerut constatarea acelor fapte care s-au întâmplat. Or, acest lucru este normal. Oriunde în lume este normal. Dacă s-a încălcat legea, trebuie să fie acest lucru spus pe nume, dar să nu anuleze alegerile“, a menționat Ion Ceban.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc ar sta în spatele deciziilor instanțelor de judecată, Ion Ceban a spus că “este vorba despre o justiție controlată, iar aceasta poate fi controlată de un singur centru de comandă“.

Curtea de Apel a menținut ieri decizia Judecătoriei Chișinău de invalidare a alegerilor din capitală. Decizia a fost luată de magistrații Vladislav Clima, Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc.

Andrei Năstase a declarat că va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție. Potrivit lui, decizia este o comandă politică.

Andrei Năstase, candidatul comun al Platformei Demnitate și Adevăr și al Partidului Acțiune și Solidaritate, a ieșit învingător în turul doi al alegerilor pentru primăria Chișinăului la 3 iunie. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Andrei Năstase a acumulat 52,57% din sufragii, iar contracandidatul său, Ion Ceban – 47,43%.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.