Ziua Portului Popular: Angajații Spitalului Clinic Republicat au realizat un video în care promovează portul popular

În ajunul Zilei Naționale a Portului Popular, care se va desfăşura duminică, 24 iunie, o parte din angajaţii Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga” au realizat un filmuleț, în care sunt promovate straiele naţionale.
Protagonistele filmuleţului sunt îmbăcate în tradiţionala ie moldovenească, iar, la un moment dat, se prind într-o horă.

Ziua Portului Popular se va desfăşura duminică, 24 iunie, în 45 de localităţi din 14 raioane. Participanţii vor avea parte de parade ale costumelor tradiţionale, ateliere de confecţionat şi spectacole folclorice.

În Capitală, ceremoniile vor avea loc la Palatul Republicii. Pentru oaspeţi va fi o expoziţie a costumelor populare păstrate la Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală.

Muzica bună va fi asigurată de orchestrele “Lăutarii” şi “Folclor.” Din 2015, Ziua Naţională a Portului Popular e marcată în ultima duminică a lunii iunie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.