Peste o mie de credincioși au semnat petiția pentru a-l readuce pe Maxim Melinte la biserică

melinti-800×450

După ce au aflat că părintele Maxim Melinti, care slujea la biserica Ghidighici a fost lipsit de dreptul de a mai face slujbe, credincioșii au rămas nemulțumiți. Astfel, aceștia au creat o petiție online prin care cer ca părintele să fie adus înapoi la biserică. De asemenea, vloggerul Ion Andronache, împreună cu familia sa, a refuzat statutul de membru al parohiei ortodoxe întru susținerea acestuia.

Petiția „Îl vrem pe Părintele Maxim Melinti înapoi!” este o adresare către Mitropolitul Vladimir, care a semnat decretul de interzicere pentru Maxim Melinti de a mai duce slujbe.

Considerăm că această decizie a fost luată netransparent, fără a avea loc vreo judecată bisericească publică, fără a consulta membrii Parohiei “Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, precum și alți creștini ortodocși din Mitropolia pe care o conduceți. Chiar și creștinii laici la fel sunt membri Bisericii Ortodoxe, a cărei Cap este Hristos”, se menționează în petiție.

Credincioșii cer ca decretul să fie anulat. Până la această oră petiția a adunat peste o mie de semnături.

În aceeași ordine idei, vloggerul Ion Andronache a făcut un anunț pe Facebook, unde a menționat că familia sa renunță la membru al parohiei ortodoxe din Ghidighici.

Începând cu ziua de ieri, familia noastră oficial refuză statutul de membru al parohiei ortodoxe din Ghidighici și nu va mai face parte dintr-o parohie din țară, eventual până în momentul când se va înființa o comunitate ortodoxă nouă în care toți membrii vor fi egali. O comunitate în care toți se vor simți liber, cu batic în cap sau fără, în pantaloni sau în fustă, indiferent de starea socială a fiecăruia, genul, vârsta, etnia, identitatea sau orientarea sexuală. O comunitate creștin ortodoxă în care toți își vor găsi liniștea, refugiul și dragostea lui Hristos”, a postat Andronache pe Facebook.

Reamintim că, Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldovei a emis, astăzi, 21 iunie, un decret prin care îl lipsește pe preotul Maxim Melinti să oficieze slujbe religioase și să poarte crucea pectorală, până în momentul în care acesta nu se va pocăi în mod public.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente