marți, 19 martie, 2024
3.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Directorul Imexagro: În 4 luni de colaborare cu Zemlyakoff am crescut de 5...

FOTO. Directorul Imexagro: În 4 luni de colaborare cu Zemlyakoff am crescut de 5 ori volumul produselor realizate

Recomandate

Compania Imexagro și-a propus să informeze fermierii despre tehnologiile de protecție a culturilor de floarea soarelui, porumb, grâu, orz, dar și despre eficiența produselor de uz fitosanitar de la compania ZemlyakoFF. Astfel, la data de 19 iunie curent, în satul Halahora de Sus, raionul Briceni, Imexagro a adunat mai mulți fermieri din diferite raioane ale republicii la Ziua câmpului.

Oleg Scutari, directorul companiei Imexagro, a remarcat că fermierii au manifestat interes și au procurat cu încredere produsele noi, prezentate de ZemlyakoFF, mai mult ca atât au testa direct în câmp eficacitatea acestora.

„Chiar dacă dispunem de o vastă experiență în colaborarea cu companiile de produse de uz fitosanitar, faptul că fermierii de la noi au reacționat cu încredere și au procurat produse de la Zemlyakoff, reprezintă, cu adevărat, un fenomen. Spun foarte sigur că pachetul de produse Zemlyakoff este unul dintre cele mai bune, balansate pentru protecția culturilor de câmp. În cadrul conferinței de lansare, la care au participat mai mult de 100 de producători, am afirmat că preparatele de la Zemlyakoff vor fi nu doar produse de top, ci vor deveni branduri. Constat acum că, am avut dreptate, iar cei care au utilizat, deja direct în câmp s-au convins. Cu toate că Zemlyakoff este o companie mare, cu renume, care a înregistrat succese am avut temeri, care s-au spulberat în momentul în care am văzut deschiderea fermierilor de la noi. Criteriile de bază ale companiei sunt eficacitatea, calitatea și inovația. Pe parcursul a 4 luni de zile, am reușit să realizăm un volum de produse aproximativ de 5 ori mai mare decât ne-am propus inițial. Desigur, este un rezultat al muncii depuse de întreaga echipă. La Ziua câmpului am prezentat rezultatele utilizării semințelor de la partenerii noștri Saaten Union în comun cu aplicarea inputurilor de la Zemlyakoff. Țin să menționez că, au fost prezenți atât producători care deja au aplicat schemele propuse de noi, cât și fermieri care încă nu le-au folosit și mizăm că, în cadrul evenimentului, aceștia să realizeze un schimb de experiență, astfel ca comunicând fiecare să decidă, care produse sunt mai calitative și au o eficacitate mai înaltă”, a menționat Oleg Scutari.

Compania Imexagro, pe lângă substanțe de uz fitosanitar, îngrășăminte minerale, semințe propune fermierilor consultanță și tehnologii inovative.

Vasile Macari, director vânzări al companiei Imexagro, a comunicat că asemenea seminare, organizate în câmp, acolo unde fiecare producător poate aprecia calitatea și cantitatea roadei, sunt cele mai binevenite.

„De aproximativ 4 luni, compania Imexagro propune fermierilor din Republica Moldova inputuri de la Zemlyakoff. Am reușit să organizăm și un lot demonstrativ pe câmpurile gospodăriei Colicăuțeanul, pentru a familiariza producătorii cu noi tehnologii. Suntem o companie ce activează din anul 2003 și avem o experiență bogată în ceea ce privește comercializarea produselor de uz fitosanitar. Odată ce a apărut oportunitatea de a deveni distribuitorii exclusivi a produselor de la Zemlyakoff, am ales cu mare atenție inputurile pe care, ulterior le-am înregistrat și le propunem fermierilor de la noi. Ne dorim ca asemenea acțiuni să devină o tradiție, astfel ca să demonstrăm eficacitate produselor incluse în portofoliu. În fiecare an, avem în distribuție soiuri noi de semințe de cereale, hibrizi de porumb și floarea soarelui. Pentru viitor, vom înregistra o gamă mult mai vastă de produse pentru protecția plantelor. În cadrul Zilei câmpului am explicat tehnologiile și schemele de protecție utilizate. Precipitațiile din ultimele zile, sperăm să influențeze pozitiv recolta de porumb și floarea soarelui. Planificăm, ca pe parcursul a 2-3 ani, să reușim să înregistrăm un pachet de 30 de produse de la compania Zemlyakoff, destinate atât pentru culturile de câmp, cât și pentru protecția viței de vie, livezilor de măr”, a spus directorul vânzări al companiei Imexagro.

Maistrenco Nicolai, director de dezvoltare al companiei Zemlyakoff, a menționat despre prioritățile produselor, dar și despre eficacitatea înregistrată, chiar și în condiții nefavorabile, înregistrate în anul curent.

„Compania Zemlyakoff își dezvoltă activitatea pe 5 direcții de bază, prioritate fiind producerea preparatelor pentru protecția plantelor. La moment, în Republica Moldova sunt înregistrate 9 preparate, în mare parte destinate pentru culturile de câmp. În toate zonele republicii, produsele sunt comercializate prin intermediul distribuitorului exclusiv compania Imexagro. Eficacitatea produselor este înaltă și au atins nivelul de 93-98%. Conștientizăm că, rezultatele finale vor fi clare abia după recoltarea culturilor de bază, pentru care au fost utilizate preparate de la Zemlyakoff. Inputurile companiei sun fabricate în conformitate cu normele europene și standardele de calitate la fabricile din Polonia, Germania, Olanda, de asemenea Marea Britanie. Am reușit să organizăm, alături de distribuitorul exclusiv Imexagro, primul eveniment în câmp, unde am demonstrat eficacitatea utilizării produselor Zemlyakoff. Iar participanții s-au convins de calitatea acestora”, a remarcat Maistrenco Nicolai.

Reprezentantul companiei Saaten Union România în Republica Moldova, Nicolae Schițco, a relatat pentru Agrobiznes, că compania pe care o reprezintă înseamnă calitate, în primul rând, iar cei care nu au reușit să se convingă pot să vadă lanurile gospodăriei Colicăuțeanul.

„Colaborăm cu compania Imexagro de mai bine de 5 ani, perioadă în care am stabilit o relație de parteneriat durabil, ceea ce ne permite să înregistrăm și vânzări, dar și produse de calitate. Fermierii sunt mulțumiți de recolte, iar aceasta ne oferă încredere și contribuie la majorarea cifrei de afaceri. Noi venim pe piața din Republica Moldova cu un spectru larg de semințe pentru culturile agricole. Mesajul pe care l-am transmis tuturor fermierilor prezenți este că Saaten Union este un producător german, iar aceasta înseamnă calitate. Propunem semințe calitative, bine pregătite ce dispun de certificate recunoscute internațional. Imexagro este o echipă bine pregătită, fapt care ne-a și determinat să punem bazele colaborării, iar rodul acestei colaborării este cifra de afaceri, care crește anual. În condițiile climaterice a anului 2017-2018, cu insuficiență de precipitații, în perioada fazelor critice la culturile păioase de toamnă și-a lăsat aprenta pe cantitatea recoltei, însă comparativ cu soiurile de păioase tradiționale, cultivate în Republica Moldova suntem în avantaj, ba chiar depășim cu 20-50% soiurile tradiționale. Semințele Saaten Union sunt cu un potențial înalt, toleranță ridicată față de factorii negativi care pot influența cultura, cum ar fi dăunători, boli, rezistența la iernare, secetă și arșiță, ceea ce în ansamblu formează o recoltă bogată”, a spus Nicolae Schițco.

Gazda evenimentul, Vadim Lupu, managerul companiei SRL Colicăuțanul, din raionul Briceni, s-a arătat mulțumit de colaborarea cu Imexagro, și a spus că pe viitor va organiza loturi demonstrative aceasta fiind o metodă bună de a testa atât calitatea, cât și eficacitatea produselor.

„Gestionăm 250 de hectare de livadă, dintre care de bază este cultura mărului, dar avem și cais, prun, cireș, 350 de hectare de teren arabil pe care cultivăm porumb, floarea soarelui, soia și grâu. Am decis să avem o colaborare cu compania Imexagro deoarece, lucrând de mai mulți ani împreună, m-am convins că este un partener de încredere, iar soiurile cu care au fost însămânțate câmpurile au demonstrat un potențial înalt și se manifestă foarte bine, chiar și în condițiile meteo din anul curent. Schemele de protecție, fertilizare, perioada de semănat au fost elaborate împreună cu specialiștii de la Imexagro. Așteptăm o recoltă medie spre înaltă, din cauza lipsei de precipitații. Vom continua colaborarea cu această companie și vom organiza, și în anii viitori, câmpuri demonstrative cu alte soiuri pentru a testa și a alege care sunt cele mai productive pentru zona noastră”.

Igor Tcaci, administratorul SRL Hiliuțanu din satul Hiliuț, raioul Râșcani, a comunicat că deține 1100 de hectare de pământ arabil și 50 de hectare de livadă. Producția, care nu poate fi stocată, cum ar fi sfecla de zahăr, fructele le realizează la fabricile cu care are stabilite contracte. Restul produselor, grâul, floarea soarelui, soia, rapița sunt depozitate și comercializate când se crează condiții mai favorabile pentru comerț.

„În ultimii ani, mai ales grâul, deoarece pun accentul pe grâul alimentar, îl exportez. Conlucrăm cu compania Imexagro pe parcursul ultimilor 5-6 ani și am reușit să stabilim o relație de parteneriat, dar mai presus de toate, suntem mulțumiți de calitatea inputurilor și preparatelor pe care le prezintă pe piață. Pe parcursul lunilor aprilie-mai, după lansarea oficială a ipreparatelor pentru protecția plantelor de la compania Zemlyakoff, am procurat unele de ele și le-am aplicat în gospodăria noastră. La evenimentul organizat de Imexagro ne-a fost demonstrată eficacitatea acestora. Vizual, inputurile sunt de calitate, adaptate pentru condițiile de climă de la noi, rămâne să „numărăm bobocii”, a menționat producătorul.

Un al fermier, Vasile Costin din Ștefan Vodă, care a aplicat deja produse de la Zemlyakoff spune că doar testând și încercând pe propriile câmpuri poți compara și vedea diferența.

„Deținem peste 1000 de hectare pe care cultivăm porumb, floarea soarelui și grâu. Conlucrăm cu Imexagro de mai mulți ani și procurăm semințe de la Saaten Union, hibrizii s-au manifestat foarte bine și am înregistrat un rezultat foarte bun, chiar și în anul curent. Am aplicat și unele produse de la Zemlyakoff, ca să văd cum se manifestă acestea. Apreciez implicare echipei Imexagro, iar recomandările sunt elaborate în comun, astfel că au demonstrat rezultate înalte. Particip la seminare și vizite de studiu organizate de unde mă informez și studiez diferite scheme de protecție. Seceta a afectat, în mare parte, cultura grâului, totuși așteptăm rezultate, cred eu, bune. Semințele de la Saaten Union sunt foarte calitative și voi continua să le procur”, a mai adăugat fermierul.

În anul 2017, a început înregistrarea produselor de uz fitosanitar de la Zemlyakoff în Republica Moldova, reprezentantul oficial și exclusiv fiind Imexagro. Compania Zemlyakoff este lider în producerea inputurilor pe piața din Rusia. Până în prezent, au fost produse mai mult de 50 de preparate moderne care nu au analogi direcți prin combinația de substanțe active sau prin formulările lor.

Imexagro
Imexagro
Imexagro este distribuitorul oficial și exclusiv al brandului ZemlyakoFF Crop Protection în Republica Moldova.

Citește și ›

Advertoriale