Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.06.2018

Structura Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza unui nou Regulament

 Structura Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza unui nou Regulament

O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, pentru sporirea calității controalelor privind siguranța alimentelor.
Proiectul prevede aprobarea într-o redacție nouă a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ANSA, cu menținerea statutului actual al acesteia - de autoritate administrativă centrală în subordinea Guvernului. Documentul stabilește misiunea, funcțiile și drepturile Agenției. ANSA va avea competențe în domeniile: sanitar-veterinar, fitosanitar și protecția plantelor, siguranța alimentelor, producerea și circulația vinului și produselor alcoolice, protecția consumatorului în domeniul alimentar, siguranța ocupațională și respectarea condițiilor de licențiere.

De asemenea, a fost aprobat efectivul-limită, organigrama ANSA, lista posturilor de inspecție la frontieră și a subdiviziunilor teritoriale. Totodată, a fost stabilită lista instituțiilor publice subordonate ANSA - Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate și Laboratorul central fitosanitar.

Modificările au fost efectuate urmare a reorganizării Agenției și extinderii atribuțiilor instituției, în contextul reformei controalelor de stat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus