(video) Judecătoria Chișinău nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase

andrei-nastase-1000×600

Mandatul la funcția de primar al lui Andrei Năstase nu a fost validat de Instanță. Decizia a fost pronunțată de magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

„Avem de a face cu o mafie, pentru ei nu contează votul cetățenilor. Eram pregătiți de orice. A fost o ședință interzisă pentru presă, nu înțeleg de ce. S-a tărăgănat până noapte cu gândul a face lucruri meschine. Vom contesta hotărârea la Curtea de Apel. Avem la dispoziție o zi pentru a contesta, o să o facem cât se poate de repede. Rugămintea mea este să ne pregătim către proteste de mare amploare, dar să o facem conform legii. Absolut nimic nu recomanda o asemenea decizie”, a declarat Năstase.

Ședința a început la ora 16.30, iar dosarul a fost examinat de un alt magistrat după ce la ședința de ieri, CEC a cerut recuzarea judecătorului din motiv că era imparțial.

Mandatul lui Andrei Năstase urma să fie validat de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru pe 15 iunie. Ședința însă a fost amânată pentru data de 18 iunie, ora 9.00, deoarece Andrei Năstase a fost găsit vinovat de justiție că ar fi încălcat Codul electoral deoarece a îndemnat cetățenii să iasă la vot în ziua alegerilor. Curtea de Apel Chișinău a decis, în urma unei contestații depuse de Partidul Socialiștilor, că îndemnul de participare la vot lansat de Andrei Năstase reprezintă agitație electorală.

Andrei Năstase și Platforma Demnitate și Adevăr susțin că decizia de validare a mandatului ar fi tergiversată intenționat.

Reamintim că, pe 3 iunie, în al doilea tur de scrutin al alegerilor noi locale din Chișinău, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr l-a învins pe socialistul Ion Ceban. Acesta ar urma să dețină funcția de primar aproximativ un an, până la alegerile locale ordinare.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente