/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

O nouă ședință de judecată privind validarea mandatului lui Andrei Năstase

missing
19 iunie 2018, ora 12:21

Luni, 18 iunie, ședința  de judecată privind validarea mandalului de primar al lui Andrei Năstase a fost amânată, din cauză că judecătorul a fost recuzat pentru că nu ar fi imparțial. Decizie a trezit furia a zeci de susținători ai primarului ales care au protestat în fața judecătoriei. Andrei Năstase și-a chemat susținătorii la calm și a declarat că în cazul în care nu-i va fi validat mandatul, Platforma DA va organiza proteste.

Codul Electoral obligă judecătorii să ia o decizie în legătură cu rezultatele alegerilor din Capitală în termen de 10 zile. Dacă instanța va declara scrutinul invalid, atunci alegerile sunt declarate nule și urmează să fie organizate altele noi. Totuși, legea mai spune că dacă până la noile alegeri locale generale a rămas un an sau mai puțin, Capitala ar putea fi condusă de primarul interimar.

Procesele-verbale prividn scrutinul din 3 iunie au ajuns pe masa Judecătoriei Chișinău pe 11 iunie curent. Respectiv, termenul legal de zece zile expiră joi, 21 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram