Postul vamal „Palanca” își va sista temporar activitatea. Care este perioada vizată

PTF_Palanca

Postul vamal „Palanca” își va sista temporar activitatea în legătură cu racordarea noului punct de trecere la utilitățile de strictă necesitate. Persoanele care intenționează să traverseze frontiera prin acest post, pot să opteze pentru postul vamal „Tudora”, aflat în proximitate.

În perioada 1 iulie – 22 iulie, activitatea va fi sistată pe construcția rețelelor de alimentare cu energie electrică și gaze.

Construcția unei noi infrastructuri necesită ample lucrări de instalare a rețelelor de primă necesitate, motiv pentru care, la demersul responsabililor de proiect, vor mai fi anunțate sistări temporare ale activității postului.

Postul vamal temporar a fost instituit la inițiativa Serviciului Vamal anume pentru comoditatea persoanelor care călătoresc în regiunea Odessa, acest post asigurând cea mai mică distanță de parcurs.

Tot pentru a veni în întâmpinarea participanților la traficul transfrontalier, la data de 19 decembrie 2017, a fost lansat controlul comun în punctul de trecere temporar, ceea ce a redus semnificativ timpul de traversare a frontierei, deoarece persoanele și vehiculele sunt supuse unui singur filtru de control.

Darea în exploatare a noului punct comun de control „Palanca” este preconizată pentru luna decembrie a anului curent. Bugetul proiectului de reconstrucție a PTF Palanca se cifrează la 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova. Partenerul de implementare a proiectului este PNUD Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente