Andrei Năstase: Dacă nu-mi va fi validat mandatul, voi solicita sprijinul oamenilor şi vom ieşi la protest

Primarul noul ales Andrei Năstase a declarat astăzi la o conferință de presă că dacă instanța nu îi va valida mandatul, atunci va solicita sprijinul oamenilor şi va ieşi la protest.

„Dacă nu-mi va fi validat mandatul, voi solicita sprijinul oamenilor şi vom ieşi la protest. Validarea se poate produce şi altfel, pentru că este o ilegalitate. Este mai mult decât evident că e o ilegalitate – cineva încearcă să obstrucţioneze votul poporului şi aşa ceva într-o democraţie este inadmisibil. Islandezii și-au scris Constituția în stradă”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, el și-a exprimat speranța că totuși mandatul său de primar va fi validat, iar „acest circ va înceta”.

Andrei Năstase a îndemnat societatea să verifice toate transmisiunile live de pe Facebook făcute de el în ziua alegerilor locale, în care el îndeamnă să iasă lumea la vot și „nimic mai mult”.

„Nu a fost agitație electorală, acest lucru a fost recunoscut și de observatorii independenți care au monitorizat alegerile”, a spus Năstase.

Potrivit lui, oponenții lui încearcă să afecteze mandatul dat lui de cetățeni, „să-i pună pecetea de infractor”. „Se joacă cu democrația, cu statul de drept, cu justiția, după bunul lor plac. Eu știu că sunt un om onest, integru”,  a spus el.

La aceeași conferință, Andrei Năstase a făcut un apel către toți cei care și-au dat votul pentru el, să se manifeste, pentru că această ilegalitate nu este îndreptată doar împotriva lui, dar și împotriva tuturor locuitorilor Chișinăului.

Precizăm că astăzi la Judecătoria municipiului Chișinău, unde urma să fie luată o decizie privind validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, secretarul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului.

Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza urmează să fie redistribuită unui alt judecător. Respectiv, mandatul primarului nou ales încă nu a fost validat, deși alegerile locale noi au avut loc pe 3 iunie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.