Primăria Chișinău oferă 10 milioane de lei drept compensație pentru gunoiște primăriilor Geamăna și Țânțăreni

Primăriile comunelor Geamăna şi Ţânţăreni vor beneficia de 10 milioane de lei din bugetul Primăriei Chişinău, drept compensare pentru faptul că oamenii şi consilierii locali au acceptat redeschiderea poligonului de păstrare a deşeurilor. O decizie în acest sens a fost votată de Coniliul Municipal Chişinău.

Primăria comunei Ţânţăreni va primi şase milioane de lei, iar în bugetul local al satului Geamăna vor ajunge patru milioane de lei. Banii alocaţi vor fi utilizaţi pentru modernizarea infrastructurii acestor localităţi.

Amintim că autorităţile locale de la Ţânţăreni şi Geamăna au acceptat, anul trecut, redeschiderea poligonului, după ce Executivul condus de Pavel Filip s-a implicat în soluţionarea problemei deşeurilor din Capitală. Atunci, potrivit deciziei de compromis, administrația locală din Țânțăreni a acceptat redeschiderea poligonului din până în 2020, timp în care Primăria Capitalei trebuie să găsească o soluție pentru problema deșeurilor din municipiu.

În schimb, autoritățile din Chișinău s-au angajat să ofere ajutor financiar comunei Țânțăreni și satului Geamăna, amplasate în zona poligonului. De asemenea, urmează să fie construit un drum de acces spre groapa de gunoi pentru ca mașinile care transportă deșeurile să nu mai treacă prin Țânțăreni.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.