O femeie însărcinată a sunat la 112, operatorul însă a îndemnat-o să ia un taxi. Chiril Gaburici cere explicații

O femeie din capitală, aflată în a noua lună de sarcină, s-a plâns că a solicitat ajutorul medicilor, după ce s-a simțit rău, însă operatorul de la 112 ar fi refuzat să trimită o ambulanță la domiciliul acesteia și a îndemnat-o să ia un taxi pentru a ajunge la spital.

Cazul a fost făcut de postul de televiziune PRO TV.

Astăzi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut explicații responsabililor de la serviciul pentru apeluri de urgență 112 privind refuzul operatorului de a acorda ajutor femeii însărcinate.

„Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a subliniat ministrul.

Potrivit responsabililor de la 112, a fost demarată o anchetă, iar operatorul a fost suspendat din funcție pe durata acesteia.

Chiril Gaburici a cerut conducerii 112 să prezinte, în regim de urgență, rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

PRO TV scrie că responsabilii de la Spitalul Municipal nr.1 din capitala au confirmat că femeia a ajuns singură la ei pe data de 18 mai.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.