(grafic) Cât „costă” încrederea oamenilor în ministere. Care instituții se bucură de cele mai pozitive aprecieri

image-01

Poți cumpăra încrederea oamenilor cu bani? Cifrele pe care vi le vom arăta mai jos arată că nu întotdeauna acest postulat funcționează.

Așadar, am analizat sondajul de opinie publică realizat de Baltic Surveys/The Gallup Organization la comanda Center for Insights in Survey Research unde se vede că majoritatea respondenților apreciază pozitiv activitățile Ministerului Apărării, Ministerului de Externe și Integrării Europene și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

În subsolul clasamentului se află Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor.

În opinia Dvs., activitățile căror ministere le apreciați cel mai mult

IncedereÎn acest context, echipa #diez a dorit să vadă cât costă „încrederea” oamenilor față de aceste instituții, luând în considerație cât constituie bugetul fiecărui minister.

Așadar, #1. MAEIE are cel mai mic buget pentru anul 2018, adică puțin peste 375 de milioane de lei (locul II în topul de mai sus)

#2. Ministerul Apărării are un buget de peste 616 milioane de lei (locul I în topul de mai sus)

#3. Ministerul Justiției – 840 de milioane de lei (locul 8)

Cifrele arată că, deși, Ministerul Economiei și Infrastructurii are cel mai mare buget de peste 4 miliarde de lei, activitatea acestei instituții este apreciată la cel mai jos nivel.

new-piktochart_31052240

Dacă doriți să faceți cunoștință în detalii cu acest sondaj, îl puteți vedea mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente