18:00:38 19.04.2024
Stiri

Năstase, după amânarea repetată a validării mandatului de primar: „Circul a continuat. La CMC se fac târguri”

Politică 18.06.2018 12:36 Vizualizări2236 Autor: Ziarul National
Năstase, după amânarea repetată a validării mandatului de primar: „Circul a continuat. La CMC se fac târguri” Jurnal


Tergiversarea validării mandatului său de primar al Chișinăului ar fi un joc pentru a permite consilierilor municipali să mai facă „niște târguri” până la venirea sa în funcție.

„Astăzi circul a continuat la Judecătoria Chișinău cu o cerere de recuzare a judecătorului, una inventată peste noapte. Este un joc menit să tergiverseze procesul de validare a acestor alegeri. Să-l tergiverseze în paralel cu producerea la CMC a unor lucruri foarte grave. În ordinea de zi a ședinței au fost introduse într-un mod suspect mai multe chestiuni. În momentul de față, potrivit unor informații, se fac niște târguri acolo și, pe ultima sută de metri, acești indivizi continuă să jefuiască RM”, a declarat Andrei Năstase într-o intervenție live pe Facebook, după ce judecătorul care urma să-i valideze mandatul a fost astăzi recuzat, iar cauza ar urma să-i fie repartizată altui magistrat.

Andrei Năstase a mai spus că guvernarea este „speriată de voința populară” și că „va face tot posibilul pentru a nu admite să accedem cât se poate de repede, în mod legal, la Primărie”.

Menționăm că secretarul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, Vitalie Miron, reprezentant al socialiștilor, l-a recuzat astăzi pe judecătorul Valentin Lastavețchi ce urma să valideze mandatul lui Năstase, pe motiv că acesta a examinat anterior o cerere a contracandidatului său din alegeri, Ion Ceban. Cererea a fost admisă, iar vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, urmează să repartizeze acest dosar altui magistrat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md