Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Consiliul Electoral de Circumscripție…

VIDEO Consiliul Electoral de Circumscripție a cerut recuzarea judecătorului care decide validarea mandatului lui Năstase

După o amânare și aproape două săptămâni de la turul doi al alegerilor locale, astăzi are loc o nouă ședință în care urma să aibă loc validarea mandatului de primar general al liderul Platformei DA, Andrei Năstase. După doar jumătate de oră de la începerea ședinței și analiza contestațiilor depuse de socialiști, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a cerut recuzarea judecătorului pe motiv de imparțialitate.

În fața judecătoriei s-au adunat mai mulți susținători al Platfomei DA, care protestează pentru validarea mandatului lui Năstase.

În cadrul ședinței de judecată, reprezentantul socialiștilor a declarat că Andrei Năstase și susținătorii săi au făcut agitație electorală pe 3 iunie: „Fapt pe care îl considerăm inadmisibil și care implică încălcarea Codului Electoral”.

La rândul său, judecătorul Valentin Lastavețchi a menționat că nu doar Andrei Năstase a făcut agitație elctorală, dar și Ion Ceban. Judecătorul a prezentat și o serie de mesaje și articole din presă în care candidatul PSRM a îndemnat oamenii să iasă la vot: „Acum apare întrebarea. Ambii candidați au săvârșit acțiunile ilegale și alegerile trebuie invalidate sau trebuie validate pentru că ambii au săvârșit încălcări?”

Declarațiile magistratului l-au nemulțumit însă pe secretarul CECE, Vitalie Miron, care a cerut recuzarea judecătorului pe motiv că acesta ar fi imparțial.

Mandatul de primar urma să fie validat pe 15 iunie, însă ședința de judecată a fost amânată pe motiv că pe masa magistraților Curții Supreme de Justiție se aflau două contestații depuse de PSRM, privind „agitația electorală din ziua alegerilor, comisă de către candidatul Platformei DA”.