Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Năstase, live pe Facebook cu…

Năstase, live pe Facebook cu îndemn la calm, în timp ce justiția decide validarea mandatului

Primarul ales al capitalei, liderul PPDA Andrei Năstase, îndeamnă cetățenii care protestează în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, acolo unde are loc ședința privind validarea mandatului său de primar, să fie calmi și să nu se lase provocați. În timp ce justiția examinează cererea Consiliului Electoral de Circumscripție privind recuzarea judecătorului Valentin Lastavețchi, pe masa căruia se află dosarul privind validarea mandatului, Andrei Năstase publică mesaje live pe Facebook.

După o vizită de trei zile la Viena, Andrei Năstase anunță că ia avionul spre Chișinău.

„Vă invit la calm, să nu ne lăsăm provocați de acești indivizi, ei ar putea să se joace cu nervii noștri, dar noi trebuie să-i avem de oțel. Noi vrem să scăpăm odată de această mafie, de mafia imobiliară care stăpânește astăzi Chișinăul, de mafia achizițiilor publice, care nu s-au mai desfășurat de foarte mult timp în mod transparent”, a declarat Năstase în mesajul video. Acesta a calificat procesul de validare a mandatului său de primar drept „circ” și a declarat că cererea de recuzare a magistratului ar fi fost inventată peste noapte ca să  ofere spațiu celor din Primărie pentru a duce până la capăt anumite scheme.

Năstase susține că pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) de astăzi ar fi fost introduse în mod suspect mai multe subiecte: „Pe ultima sută de metri, acești indivizi continuă să jefuiască R. Moldova și mun. Chișinău”.