17:19:14 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Mandatul lui Năstase rămâne NEVALIDAT: Protestatarii din fața Primăriei Chișinău s-au împrăștiat pe la casele lor

Social 18.06.2018 11:37 Vizualizări1897 Autor: Ziarul National
VIDEO // Mandatul lui Năstase rămâne NEVALIDAT: Protestatarii din fața Primăriei Chișinău s-au împrăștiat pe la casele lor


UPDATE 12.30 // Protestul din fața Primăriei Chișinău s-a terminat, iar oamenii s-au împrăștiat pe la casele lor. Alexandru Slusari le-a spus protestatarilor că dacă consilierii locali vor pune la vot chestiuni ce țin de acordarea terenurilor sau despre planul urbanistic, atunci vor fi nevoiți să se întoarcă și să protesteze.

UPDATE 12.10 // Slusari i-a informat pe consilieri că validarea mandatului primarului ales se amână „cu sprijinul justiției controlate și, spre regret, cu sprijinul socialiștilor”. Reprezentantul PDA a solicitat, în calitate de cetățean responsabil, să amâne proiectul 24 de pe ordinea de zi care se referă la planurile urbanistice zonale în cel puțin 12 cazuri. Printre acestea s-ar număra și cazul de pe str. Bogdan Voievod 1: „Avem fapte și documente că procedura a fost încălcată”.

UPDATE 12.00 // Alexandru Slusari a intrat în sala în care are loc ședința CMC. Șeful fracțiunii socialiștilor, Ion Ceban, propune ca acestuia să i se ofere cuvântul.



UPDATE 11.46 // Protestatarii s-au oprit în fața Guvernului și scandează „Guvernarea la gunoi”, „Noi nu cedăm” și „Miliardele înapoi”.

Mulțimea care a protestat în fața Judecătoriei Chișinău se îndreaptă spre Primăria Chișinău, acolo unde are loc ședința CMC, amânată de două ori săptămâna trecută.

Mandatul primarului ales Andrei Năstase nu a fost validat nici astăzi de către Judecătoria Chișinău, după ce secretarul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, socialistul Vitalie Miron, l-a recuzat pe judecător.

„Mafia are frică de Andrei Năstase”, a comentat decizia de astăzi de la Judecătoria Chișinău vicepreședintele PDA, Alexandru Slusari. Potrivit lui, având în vedere ce se întâmpla astăzi la Consiliul Municipal Chișinău, „ei au nevoie de încă o zi-două să facă mișmașuri”.

Alexandru Slusari a îndemnat mulțimea să se îndrepte către Primăria Chișinău unde acum are loc ședința CMC: „Sunt decizii dubioase ce țin de planuri urbanistice zonale”. Reprezentantul PDA a anunțat că vor cere consilierilor să excludă aceste decizii de pe ordinea de zi a CMC, fiindcă „mandalul lui Andrei Năstase va fi oricum validat”. În caz contrar, duminică va fi organizat un miting de protest în centrul Chișinăului, a anunțat Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md