07:48:15 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Un analist susține că are o „informație BOMBĂ”: „O singură ambasadă pentru România și R. Moldova, la București”

Politică 18.06.2018 11:00 Vizualizări3566 Autor: Ziarul National


Cunoscutul consultant politic Cosmin Gușă susține că în viitorul apropiat ar putea ca Ambasada SUA la Chișinău să fie desființată, iar în locul acesteia să apară un consulat. Potrivit lui Gusă, sediul Ambasadei SUA pentru România și R. Moldova urmează să fie la București.

„Hai să dau o informație bombă! Există niște think tank-uri foarte prestigioase, care lucrează aproape de Casa Albă, altele de departamentul de Stat, de CIA, FBI. Acestea operează cu ideea argumentată că în viitor va fi foarte bine dacă va exista o singură ambasadă pentru România și Moldova, la București și în R. Moldova să fie doar un consulat. Asta e o dovadă a politicii americane să se exprime mai mult lingvistic, apropo de limba română care unește cele două state”, spune Gușă, citat de realitatea.net.

În opinia lui, această mișcare ar fi „un gest de partener strategic interesat în consolidarea frontului estic al NATO și de fapt a granților Statelor Unite cu lumea post-sovietică”.

„Faptul că în acele laboratoare deja se discută despre asta, este un lucru foarte consistent care poate să ne dea satisfactie că în momentul în care vezi din partea partenerului strategic care are niște acțiuni constrcutive care te avantajează pe tine, ca stat, te simți mai bine. Să se discute în Washington despre România este o uriașă performanță. Să poți să pui România pe hartă asumându-ți statutul tău de „grănicer” cu lumea post-sovietică de dublă frontieră atâta UE, cât și a NATO, este o chestiune pe care nu am înțeles-o, dar nici nu am încercat, dar trebuie bugetată și mai departe să ai evenimente, mediatizare”, a conchis acesta.

Ambasada SUA la Chișinău nu a venit, deocamdată, cu un comentariu. De menționat că în R. Moldova se discuta că SUA ar urma să achiziționeze terenul pe care s-a aflat Stadionul Republican, pentru a înălța un viitor sediu al misiunii diplomatice, lucru confirmat de Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md