(video) UPDATE. Ședința de validare a mandatului lui Andrei Năstase, amânată din nou. Judecătorul a fost recuzat

ggg

Astăzi, 18 iunie, magistrații judecătoriei Chișinău s-au întrunit într-o ședință pentru a valida mandatul primarului ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase. Ședința însă a fost din nou întreruptă.

UPDATE: Judecătoria Centru a admis demersul CEC privind recuzarea judecătorului Valentin Lastavețchi care urma să analizeze validarea mandatului lui Andrei Năstase. Vicepreședintele judecătoriei Centru, Ghenadie Pavliuc, urmează să identifice un alt judecător în locul lui Lastavețchi. Oamenii protestează în fața judecătoriei.

Ședința de validare a mandatului de data aceasta a fost amânată din motiv că Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a cerut recuzarea judecătorului. CEC a considerat că judecătorul care analiza validarea mandatului lui Andrei Năstase, a fost imparțial.

La momentul de față judecătoria Centru analizează cererea de recuzare a judecătorului.

Astăzi, în fața judecătoriei, de asemenea, s-au adunat zeci de persoane care-l susțin pe Andre Năstase.

Reamintim că mandatul lui Andrei Năstase, care a fost ales la 3 iunie primar al Capitalei, urma să fie validat de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru pe 15 iunie. Ședința însă a fost amânată pentru data de 18 iunie, ora 9.00. Potrivit reprezentaților de la PPDA, acest lucru se întâmplase atunci deoarece socialiștii au depus pe 14 iunie, o contestație.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente