Un stomatolog, un regizor și un muncitor la o fabrică de sare. Cine sunt eroii din selecționata Islandei la World Cup 2018

collage

Argentina deșii favorită în partida împotriva naționale Islandei, a remizat 1-1. Argentina a dominat tot meciul, dar nu a reușit să înscrie golul victoriei. Scorul a fost deschis repede în minutul 19 al partidei, Aguero a deschis scorul după pasul lui Rojo. Doar patru minute Argentina a fost în avantaj până ce Finnbogason a egalat după mai multe respingeri în careul advers.

Pe scurt despre selecționata Islandei la World Cup 2018:

# Antrenorul echipei, Heimir Hallgrimsson, lucrează ca și stomatolog. El locuiește în Vestmannaeyjar, o insulă mică, formată din lavă vulcanică, din coasta de sud a Islandei. Populația insulei este de aproximativ 4300 de persoane, dar și câteva milioane de puffini (pasăre numită și ”papagal de mare”).

# Jucătorul Hannes Halldorsson, este regizor de film și a regizat cel mai popular spot publicitar în Islanda cu referire la World Cup 2018, protagoniști fiind colegii săi din echipa națională de fotbal a Islandei.

# Jucătorul Birkir Már Sævarsson, pe lângă faptul că joacă fotbal, mai și lucrează la o fabrică de sare și a trebuit să-i ceară șefului câteva zile libere în lunile iunie și iulie, astfel încât să poată participa la World Cup 2018.

# Căpitanul echipei, Aron Gunnarsson, are un tatuaj gigant pe spate. Tatuajul înfățișează drapelul național și stema Islandei, inclusiv cei patru „paznici” ai insulei, personaje care își trag rădăcinile din mitologie.

# La Euro 2016, mai mult de 10% din populația islandei a plecat în Franța pentru a sprijini echipa națională. La World Cup datele sunt mai scăzute, dar comparabile.

Text adaptat după Wiiceland. Postarea a fost publicată de către Anastasia Cucuruz pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente