Elevii din UTA Găgăuzia care vor să urmeze o specialitate la UTM nu vor achita taxa pentru studii

1504251382_1-srrssrss

Pentru prima dată autoritățile din Găgăuzia vor acoperi integral taxa de şcolarizare pentru elevii găgăuzi care au decis să urmeze o specialitate în cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei. Acest lucru a fost anunţat de Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, la întâlnirea cu elevii şi părinţii din regiune, care a avut loc în incinta Liceului Teoretic Raional „G.A. Gaidarji” din mun.Comrat, în data de 15 iunie.

Autoritățile regionale notează o lipsă acută de ingineri, programatori, constructori și arhitecți. Astăzi aceste și alte profesii sunt cele mai solicitate în regiune.

„Tinerii vor trebui să semneze un acord cu Comitetul Executiv al Găgăuziei, care, la rândul său, se va obliga să ofere locuri de muncă calificate în regiune”, a menţionat Vadim Ceban, prim-vicebașcanul de la Comrat.

Echipa Universităţii Tehnice a Moldovei, prezentă la eveniment au răspuns la întrebări privind procedura de admitere din acest an, şi au menţionat că pentru comoditatea depunerii actelor, va fi inaugurat, în regiune, un birou local de colectare a actelor pentru toţi cei care urmează să aleagă o specialitate din cadrul UTM.

În acest an, Comitetul Executiv al Găgăuziei va sprijini 50 de elevi, cărora li se va acoperi taxa de instruire în cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente