(foto, video) A fost deschis Festivalul de Muzică Clasică ,,DescOperă”. Cum s-a desfășurat prima zi

Descoperă5

Cea de a III-a ediție a Festivalului de Muzică Clasică ,,DescOperă” a fost inaugurată la Butuceni. În prima zi a festivalului oaspeții au savurat muzica compozitorului german Carl Orff, cantată scenică ,,Carmina Burana”, interpretată de soprana Tatiana Costiuc, baritonul Andrei Otean și tenorul român Sorin Lupu.

Soliștii au fost acompaniați de Capela Corală Academică „Doina” și Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici, sub bagheta maestrului Friedrich Pfeiffer.

La inaugurare au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai misiunilor diplomatice în țara noastră și ai partenerilor de dezvoltare: E.S Ambasadorul României, Daniel Ioniţă; reprezentantul în Republica Moldova al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Karen Hilliard; E.S. Ambasadorul Suediei, Signe Burgstaller etc.

Descoperă
Descoperă1
Descoperă2
Descoperă3
Descoperă4
Descoperă5
Descoperă6

Astăzi, 16 iunie, spectatorii vor putea viziona celebra operă în patru acte ,,Nabucco” de Giuseppe Verdi, în regia lui Andrea Battistini (Italia), jucată de către artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Festivalul se va încheia duminică, 17 iunie, într-un mod deja tradițional, cu o seară de vals – ,,Pe valurile Răutului”, oferită de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și soliștii Tatiana Costiuc și Vitalie Cibotaru, în care vor răsuna mai multe piese din opera lui Johann Strauss, inclusiv celebrul vals ,,Dunărea Albastră”.

Prima ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOperă” a avut loc în iunie 2016 și a fost dedicată aniversării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente