Principală  —  Ştiri  —  Social   —   La cinematograful Gaudeamus vor fi…

La cinematograful Gaudeamus vor fi organizate proiecții de film

Pentru a-și exprima dezacordul cu privire la demolarea cinemtografului Gaudeamus, mai mulți membri ai societății civile au decis să organizeze un program de proiecții de film în aer liber, care va avea loc sâmbătă, 16 iunie, la ora 21:00.

Filme vor fi proiectate chiar pe gardul care înconjoară edificiul, care a fost deja dărâmat pe jumătate. Acest program este primul dintr-o serie de evenimente ce urmează a fi organizate pe parcursul verii. Organizatorii își propun să proiecteze mai multe filme cu caracter civic, pentru a repune în valoare dreptul la cultură și patrimoniul istoric și arhitectural.

„Evenimentul vine cu scopul de a valorifica spațiul public din fața cinematografului și de a atrage atenția asupra problemei în cauză – demolarea nelegitimă și ilegală a singurului centru cultural din sectorul Telecentru”, se menționează într-un mesaj al organizatorilor evenimentului.

Acum o săptămână au început lucrările de demolare a cinematografului, fapt ce a stârnit revolta societății civile. Chișinăuienii au protestat în fața edificiului, cerând stoparea desființării acestuia, iar ulterior viceprimarul Nistor Grozavu a semnat și o dispoziție prin care au fost sesizate lucrările.