Linkuri accesibilitate

Kremlinul s-a distanțat de inițiativa guvernului rus privind reforma pensiilor


Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că președintele Vladimir Putin nu este implicat în dezbaterile privind reforma pensiilor – un subiect sensibil în Federația Rusă și care este amânat de mai mulți ani.

Peskov a mai adăugat că promisiunea lui Putin, făcută în 2005, și anume că nu va ridica vârsta de pensionare pe durata mandatului său de președinte, a fost făcută cu mult timp în urmă și că “situația s-a schimbat de atunci”.

„Subiectul este analizat acum de către Guvern. Președintele nu este implicat în proces”, a adăugat Peskov. Purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin a venit cu aceste precizări la o zi după ce premierul Dmitri Medvedev a propus ca până în 2028 vârsta de pensionare să fie ridicată de la 60 la 65 de ani pentru bărbați, și de la 55 la 63 de ani în cazul femeilo, însă până în 2034.

Vladimir Putin va avea ultimul cuvânt de spus în privința acestei reforme care urmează să fie adoptată de Parlament și apoi să ajungă pe masa președintelui rus.

XS
SM
MD
LG