Un fost jucător al echipei FC Barcelona a fost desemnat ambasadorul Jocurilor Olimpice de Tineret 2018. Cine este acesta

29780792

Fostul apărător al echipei Fc Barcelona, Javier Mascherano a fost desemnat ambasadorul Jocurilor Olimpice de Tineret 2018. Competiția va avea loc la Buenos Aires în perioada 6-18 octombrie.

Mascherano, jucătorul clubului Hebei China Fortune, se va alătura în calitatea de ambasador sud-africanului Chad Le Clos, multiplu medaliat olimpic la înot, lui Luis Scola, campion olimpic la baschet cu Argentina în 2004, precum şi compatrioatei sale Luciana Aymar, cea mai bună jucătoare de hochei pe iarbă din istorie, de patru ori medaliată olimpică.
imagen

Fotbalistul argentinian, care participă cu echipa naţională a ţării sale la Cupa Mondială din Rusia unde va juca astăzi primul meci împotriva Islandei, a primit invitaţia din partea Comitetului organizator Buenos Aires 2018 şi va fi „una din emblemele sportului argentinian”.
În palmaresul fostului jucător al echipelor FC Liverpool şi FC Barcelona, figurează şi două medalii de aur la Jocurile Olimpice, prima la Atena în 2004 şi a doua la Beijing în 2008.

La Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires vor participa 3.998 de sportivi între 15 şi 18 ani, din 206 ţări, la 32 de sporturi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente