/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/HARTĂ/ Moldova, sub trei Coduri galbene de avertizare meteo din cauza căldurii

missing
15 iunie 2018, ora 13:07

Meteorologii prognozează vreme extrem de caldă pe o mare parte a teritoriului ţării. Codul galben de caniculă a fost prelungit până sâmbătă, 16 iunie. În același timp, în a fost prelungit și codul galben de pericol excepțional de incendiu.

Astfel, predominant în raioanele centrale și de sud temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-34°C.

De asemenea, pe o mare parte a teritoriului se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În același timp, în legătură cu lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului, în râurile și lacurile din țara, până pe 18 iunie se atestă Seceta Hidrologică. În acest context, meteorologii solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram