ANRE a aprobat micșorarea tarifelor la energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi micșorarea cu 10 la sută a tarifelor la energia electrică.

Astfel, consumatorii finali vor achita un tarif de 1 lei și 79 de bani pentru un kWh, cu 20 de bani mai puțin față de actualul tarif.

Consumatorii de curent conectați la liniile de tensiune medie vor achita un tarif de 1 leu și 60 de bani, iar cei conectați la liniile de tensiune înaltă – 1 leu și 34 de bani pentru un kilowatt oră.

De asemenea, au fost aprobate tarifele de distribuție. Pe liniile de înaltă tensiune tariful va fi de 12 bani/kWh, pe cele de tensiune medie – de 39 de bani/kWh și pe cele de tensiune joasă – de 58 de bani/kWh.

Noile tarife vor intra în vigoare la 1 iulie 2018,

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.