11:44:40 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Ministrul de Interne a povestit despre primul „CRIMINAL” pe care l-a reținut: „Probabil, despre primul criminal se zice ca despre prima dragoste – nu-l mai uiţi niciodată”

Social 15.06.2018 11:30 Vizualizări1579 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ministrul de Interne a povestit despre primul „CRIMINAL” pe care l-a reținut: „Probabil, despre primul criminal se zice ca despre prima dragoste – nu-l mai uiţi niciodată” captură


Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a povestit, în cadrul unui interviu mai inedit, despre primul infractor reținut, de câte ori a folosit arma de foc pentru a reține infractorii și alte detalii despre activitatea sa polițienească.

„În viaţa mea, eu nu am numărat câţi hoţi am prins, dar vreau să spun că am avut o activitate profesională de lungă durată în serviciile operative şi au fost de toate. Hoţii sunt şi ei oameni, de aceea este foarte greu să aplici arma de foc împotriva lor. Apropo, noi nu utilizam acest limbaj. În terminologia poliţienească, legală, nu sunt folosite aşa cuvinte. Sunt doi termeni atunci când este vorba de arma de foc: folosirea armei de foc şi aplicarea armei de foc. Folosirea înseamnă când tu ai un pistol şi atunci când eşti atacat, tragi un foc în sus, nu în ţintă, pentru a avertiza sau pentru a opri un atac. Aplicarea armei de foc înseamnă când este nevoie să efectuezi un foc asupra unei ţinte. Este adevărat că în viaţa mea profesională a trebuit să aplic de mai multe ori arma de foc”, a declarat acesta într-un interviu pentru tribuna.md.

Acesta și-a amintit și despre primul infractor reținut. „Probabil, despre primul criminal se zice ca despre prima dragoste – nu-l mai uiţi niciodată. Îmi aduc aminte, deoarece, probabil, că primul criminal este ca pentru un jurnalist primul interviu – nu-l mai uiţi, e cu emoţii specifice. Îmi aduc aminte acele detalii. Ce s-a întâmplat cu el? S-a făcut dreptate şi în raport cu el, şi în raport cu victima acelui criminal”, a adăugat acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md