/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Procurorul care l-a băgat în izolator pe Braguță vrea să revină în funcție. Cum și-a justificat decizia

missing
14 iunie 2018, ora 19:02

Aceasta este a doua cerere de chemare în judecată, depusă de fostul procuror al sectorului Ciocana, Ivan Filimon. Prin ea, acuzatorul lui Andrei Braguța cere judecătorilor de la CSJ să audieze mai mulți martori și să studieze materialele Colegiului disciplinar, în baza cărora a fost demis. Inițial, Filimon a evitat să discute cu echipa TV8.

Eu absolut nu mai dau niciun interviu, dați-mi pace, voi nu aveți alte subiecte?”, a declarat ex-procurorul Ivan Filimon.

Mai apoi, Filimon s-a răzgândit. Fostul procuror ne-a că CSP și Colegiul Disciplinar au procedat inechitabil față de el și că arestarea persoanelor cu dereglări psihice este o practică des întâlnită.

Cazuri de genul dat au fost o sumedenie. Nu unica persoană a fost arestată în condițiile de genul dat. Cu atât mai mult că eu real nu cunoșteam de caz că dumnealui este bolnav psihic. Și faptul că dumneavoastră indicați că eu nu l-am internat este absolut greșit. Este încheierea instanței și demersul meu de internare în psihiatrie”, susține Filimon.

Ivan Filimon a menționat că a cerut internarea lui Andrei Braguță în spital abia peste câteva zile de la reținere.

A fost arestul vineri, sâmbătă – duminică a fost ziua liberă, luni s-au ridicat oficial actele medicale și marți dimineața la orele 8 era demersul înregistrat în cancelaria judecătoriei. Sunt aproape 5 zile? Eu v-am explicat care-i situația”, mai afirmă fostul procuror.

Andrei Braguța a fost reținut în urmă cu 10 luni, de către Poliția de Patrulare, pentru că ar fi condus mașina haotic. Deși părinții tânărului spun că au informat oamenii legii că acesta se afla la evidența psihiatrului, procurorul a cerut arestarea lui. Demersul a fost acceptat de judecătorul Iurie Obadă. Peste 10 zile de la reținere, Braguța a murit în penitenciar, în urma unei bronhopneumonii bilaterale, purulentă. În detenție, acesta a fost bătut crunt de către colegii de celulă, cu acordul tacit al polițiștilor de gardă. Ulterior, procurorul a fost eliberat din funcție de către Colegiul de Disciplină, iar CSM l-a dat afară din funcție pe judecător. Ambii au atacat deciziile la Curtea Supremă. Și agresorii victimei au fost reținuți, de rând cu alți 13 polițiști de la Izolatorul de Detenție Provizorie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram