‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Cum a fost prima zi la expoziţia TehAgroFest

FOTO. Cum a fost prima zi la expoziţia TehAgroFest

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ediția curentă a expoziției TehAgroFest, care a fost inaugurată la data de 14 iunie, în comuna Tohatin a adunat mai mulți producători din diferite regiuni ale Republicii Moldova, pentru a demonstra în câmp calitatea lucrărilor efectuate cu cele mai performante tractoare și agregate. Standurile Companiilor participante au fost vizitate de fermieri cu experiență, dar și de cei care sunt la etapa de inițiere a unei afaceri în agricultură.

Gîrbu Vitalie, producător, a comunicat, pentru Agrobiznes, că apreciază modul de organizare a expoziției şi consideră necesar schimbul de experienţă pe care îl poate avea doar participând la astfel de evenimente.

„Am venit pentru a afla ceva nou, a afla informaţii despre tehnica prezentată. Cultiv culturi cerealiere de 3 ani şi doresc să mă cunosc cu alți fermieri, care au o experienţă mai mare în domeniul respectiv, de la care aş putea învăța ceva nou. Dețin o suprafaţă de 100 hectare pe care cultiv anual floarea soarelui, porumb, grâu, fasole şi alte culturi, astfel tot ceea ce am aflat aici îmi este util în activitatea pe care o desfăşor”, a afirmat fermierul.

Vasile Ciobanu, alt producător care încă nu s-a decis care agregat este mai calitativ a menționat că evenimentul de astăzi este unul care îl va ajuta în alegerea corectă, pentru că își dorește să-și faciliteze munca în gospodărie.

„Am venit pentru a vedea cum lucrează fiecare tehnică în parte, dar sunt interesat și de inovațiile în agricultură. Administrez o gospodărie cu 120 hectare de livadă de nuci, 8 hectare prun şi restul teren arabil destinat culturilor tehnice. Îmi place ceea ce se petrece aici, e pentru prima dată când particip, în Moldova, la asemenea eveniment, de obicei, aveam ocazia să văd aşa ceva doar peste hotare. Dispun de tehnică modernă în gospodărie, dar aș mai avea nevoie și de alte agregate mai moderne”, ne-a spus producătorul.

Un producător din Briceni, a precizat că este interesat de agricultura conservativă, pentru că își dorește recolte constante, indiferent de condițiile meteo.

„Desigur că doresc să utilizez în gospodărie doar tehnologii moderne. Condiţiile climaterice ne impun să trecem la o agricultură conservativă, altfel nu putem conta pe obţinerea recoltelor remarcabile. Am venit pentru a face cunoştinţă cu inovaţiile apărute şi a le aplica în gospodăria proprie. Avem în gestiune 700 hectare pe care cultivăm culturi tehnice, dar şi pomi fructiferi, legume”, a afirmat Tabarcea Roman.

Amintim că expoziția TehAgroFest este organizată de Compania Sanctum AG și își propune să dezvolte o platformă de comunicare şi networking pentru profesioniştii din agricultură, oferind oportunitatea pentru stabilirea parteneriatelor durabile. Ediția din anul curent se desfășoară în perioada 14-16 iunie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›