Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cristina Balan, la Washington. Noua…

Cristina Balan, la Washington. Noua ambasadoare în SUA a prezentat scrisorile de acreditare

Cristina Balan a mers la Washington pentru a prezenta scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador al R. Moldova în SUA. Se întâmplă la o lună după ce liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a anunțat înaintarea vicepreședintelui de partid pentru funcția de ambasador la Washington. La scurt timp, candidatura a fost aprobată de Guvern și Parlament, și numită în funcție prin decretul președintelui Igor Dodon.

Ambasadorul agreat al R. Moldova a avut o întrevedere cu şeful adjunct al Protocolului din cadrul Departamentului de Stat SUA, Katherine Henderson și Jorgan Andrews, asistentul adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Balan a prezentat acţiunile care sunt planificate pentru perioada următoare în cooperarea cu SUA şi a asigurat Departamentul de Stat de întreaga sa determinare şi a Ambasadei Republicii Moldova la Washington de a contribui la dinamizarea relaţiilor moldo-americane, exprimând speranţa într-o bună colaborare cu Administraţia SUA.

Cristina Balan declară pentru anul trecut un salariu de circa 63.000 lei obținut din activitatea la „Prime Management” SRL. Din 2013, Balan deține un apartament de 45 m.p., cumpărat cu 34 500 de euro. În 2018, noua ambasadoare în SUA și-a mai procurat un apartament cu o suprafață de 69,9 m.p cu 56 000 de euro.