Cele mai frecvente întrebări despre festivalul DescOPERĂ și răspunsurile la ele

Mâine, 15 iunie, începe festivalul de muzică clasică în are liber DescOPERĂ, ediția a III-a.  Cu această ocazie publicăm cele mai frecvente întrebări despre eveniment și răspunsurile la ele:

  • Care este programul muzical al Festivalului?
    15 iunie, ora  19.00 – Cantata „Carmina Burana” de Carl Orff
    16 iunie, ora 19.00 – Opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi
    17 iunie, ora 19:00 – Seara Regelui Valsului, Johann Strauss
  • Care este programul activităților de zi?
    În zilele de 16 și 17 iunie, programul Festivalului va include și activități legate de obiceiurile culturale și tradițiile culinare, specifice zonei Orheiul Vechi. Vă așteaptă masterclass-uri artizanale și culinare, plimbări prin locuri pitorești, muzică, voie bună și mese pline de bucate delicioase.
    Toate aceste activități se vor petrece în următoarele pensiuni din zona Orheiul Vechi: Casa Verde, Casa de sub Stâncă, Casa din Luncă, Pivnițele Brănești, Eco Vila, Rotundu. Vă puteți înregistra prealabil la numerele de telefon ale pensiunilor.
  • Ce vinuri vor putea fi consumate la Festival?
    În zona Wine of Moldova, zece brand-uri locale vor propune oaspeților Festivalului vinurile proprii la pahar sau la sticlă.
  • Ce bucate vor putea fi savurate la Festival?
    La Festival vă așteaptă plăcinte și biscuiții de casă, sarmalele delicioase, friptură aromată, fructe și legume proaspete.
  • Va fi organizat transport la festival?
    Pentru comoditatea spectatorilor, în zilele Festivalului va fi organizat transport de la Chișinău la Butuceni și returul traseului. Biletele pentru transport pot fi procurate DOAR online, aici:  https://iticket.md/. Autobuzele vor porni de la Teatru Național de Operă și Balet, la orele 15:30 și 16.00 și se vor întoarce la ora 21:30 și 22:15. Totodată, puteți ajunge și cu transportul public. Orarul este următorul: ruta Chișinău – Butuceni, orele 10:20, 15:00 și 18:15, ruta Chișinău – Trebujeni, orele 08:35, 09:50, 13:15, 17:15, 20:10. Autobuzele pot fi luate de la Gara auto Centru.
  • Putem veni cu mașina proprie? Pentru oaspeții care vor veni cu automobilele, parcarea va fi gratuită.
  • Ce lucruri trebuie să luați cu voi?
    Vă vor prinde bine următoarele obiecte: umbrele și trenciuri, în caz de ploaie, haine mai calde, pentru că seara zona devine răcoroasă. Celor care vor veni la programul de zi al Festivalului, le recomandăm să nu uite cremele de protecție solară și pălăriile.
  • Putem veni cu copiii?
    Copiii cu vârsta de până la 11 ani pot intra gratuit la spectacole, dar noi recomandăm insistent să nu veniți cu picii de până la 7 ani la Festival. În timpul spectacolului, trebuie să fie liniște. Și zona nu este cea mai sigură pentru copiii mici.
  • Care este prețul biletelor și unde pot fi procurate acestea?
    Costul biletelor la Festival variază între 200 și 300 de lei. Pentru studenți și pensionari biletele sunt vândute cu preț redus, de 150 de lei. Acestea pot fi procurate la casele Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” cât și online, aici: https://iticket.md/.
    În zilele Festivalului, biletele vor putea fi procurate la Butuceni.
  • Cine va evolua în cadrul Festivalului?
    Pe scenele Festivalului vor evolua mai mulți artiști consacrați, printre care d
    irijorul austriac Friedrich Pfeiffer, pianiștii Anatol Lapicus și Iurie Mahovici, soliștii Tamara Costiuc (soprana), Andrei Oltean (bariton), Vitalie Cebotari (bariton), Vladimir Dragoș (bariton) și Sorin Lupu (tenor din România), alături de capela Corală „Doina”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, soliștii și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet.

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.