Un moldovean reținut, iar alți trei vor fi documentați pentru pescuitul a peste 300 de somni în râul Prut, încălcând zona de frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un moldovean a fost reținut, iar alți trei urmează a fi documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu scopul de a prinde pește cu dispozitive interzise prin lege în apele râului Prut. Acțiunile au fost demarate de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Sud în comun cu colegii români.

Informația a parvenit la reprezentanții Poliției de Frontieră pe 12 iunie, aproape de miezul nopții, potrivit căreia mai mulți bărbați echipați cu dispozitive electrice destinate pescuitului ilegal, se îndreptau spre râul Prut dinspre localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul. După câteva ore de căutări au fost observate patru persoane pe malul stâng al râului Prut. Fiind somate să înceteze activitatea ce o desfășurau, bărbații s-au dispersat, deplasându-se în direcții diferite.

Astfel, au intervenit colegii de la Sectorul Poliției de Frontieră Galați care au acționat pe apele Prutului facilitând reținerea unui bărbat, ceilalți reușind să se ascundă. În timpul interogării s-a constatat că moldoveanul în vârstă de 36 ani era originar din satul Slobozia Mare și împreună cu alți trei amici au decis să meargă la pescuit în scop personal.

La fața locului au fost găsite peste 300 pești din specia somn. Bărbatul și-a recunoscut fapta și urmează aplicarea consecințelor pentru actul săvârșit.

Ofițerii de investigații au identificat persoanele fugare, în prezent se desfășoară cercetări pentru a fi administrată răspunderea conform legislației în vigoare. Bărbații riscă o amendă de 600 lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...