11:26:57 19.04.2024
Stiri

Șefa unei instituții de învățământ din Chișinău ar fi făcut angajări fictive, după care și-ar fi însușit banii de pe cardurile salariale. Aceasta ar fi luat și din banii angajaților reali

Anticorupție 14.06.2018 11:32 Vizualizări2012 Autor: Ziarul National


Șefa unei instituții de învățământ din Chișinău ar fi făcut angajări fictive, după care și-ar fi însușit banii de pe cardurile salariale. Aceasta ar fi luat și din banii angajaților reali Vybor.md

Șefa unui liceu-internat din municipiul Chișinău riscă să ajungă după gratii după ce și-ar fi însușit, integral sau parțial, banii de pe cardurile salariale ale mai multor angajați și pseudo-angajați ai instituției.

Potrivit procurorilor, șefa instituției ar fi salarizat neîntemeiat persoane angajate fictiv în cadrul liceului. Aceasta ar fi inclus în tabelele de pontaj pseudo-angajații, care se aflau, de facto, peste hotarele republicii. Ulterior, după ce listele erau aprobate de directorul liceului și banii erau transferați la cardurile aflate la ea, femeia mergea și îi ridica.

Procurorii au documentat cazuri când mai multe persoane angajate în diverse funcții auxiliare, care nu cunoșteau cum se folosește un card bancar, li se achita doar o parte din salariul calculat. Restul banilor erau retrași de pe carduri de către șefa internatului.

Ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat ieri percheziții la domiciliul şi în biroul de serviciu al bănuitei, unde au fost ridicate mai multe carduri bancare și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

La această etapă, se evaluează prejudiciul material cauzat, urmând ca victimele să fie audiate.

Pentru abuzul de serviciu, legislaţia naţională prevede o pedeapsă de până 7 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Menționăm că, recent, oamenii legii au mai anunțat un caz similar la o școală profesională din Chișinău, unde directorul s-ar fi căpătuit după aceeași schemă cu peste 200 de mii de lei într-un an și riscă șase ani de închisoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md