Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O locuitoare a capitalei îi…

O locuitoare a capitalei îi cere socoteală lui Ion Ceban la ședința CMC: „Pentru ce v-am ales? Ca să ne apărați drepturile”

Sursa: realitatealive

Câțiva locuitori ai capitalei au venit la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC), revoltați că aleșii locali nu rezolvă problema construcțiilor ilegale din de pe str. V. Belinski, nr.4, și str. E. Coca, nr. 7. Aceștia i-au cerut socoteală fostului candidat la șefia Primăriei Chișinău, președintele fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, care și-ar fi luat angajamentul să rezolve problema.

„Domnule Ceban, o întrebare pentru dumneavoastră. În decembrie, fracțiunea dvs. și-a luat angajament să rezolve problema cu construcția de pe str, Belinski 4. Vă rog să ne spuneți, a trecut jumătate de an, de ce nu este rezolvată problema noastră? Unde a dispărut acel proiect? De ce n-ați dus lucrul până la sfârșit? A trecut jumătate de an, noi sunte în judecăți, zeci de pensionari cheltuim bani. Pentru ce primiți salarii? Pentru ce v-am ales? Ca să ne apărați drepturile”, i-a reproșat o locuitoare a orașului, liderului fracțiunii PSRM din CMC.

Ion Ceban susține că rezolvarea problemei nu ține doar de el sau doar de fracțiunea pe care o conduce.

„Stimată doamnă, Dvs. știți foarte bine că eu conduc o fracțiune care are 19 consilieri. Da, proiectul de decizie este pregătit de PSRM pentru a reveni la acel plan zonal despre care vorbiți dumneavoastră. Proiectul de decizie este aprobat în Comisie, a fot de câteva ori propus pentru ședința CMC, dar nu a fost aprobat de majoritatea cosilierilor așa cum se cere. Vă rog frumos să vă apropiați de fracțiunea liberalilor, de toate fracțiunile. Eu nu pot să-mi asum responasabilitatea în numele tuturor consilierilor”, a declarat președintele fracțiunii PSRM.

Locuitoarea orașului i-a cerut lui Ceban să includă pe ordinea de zi proiectul cu privire la construcția de pe str. V. Belinski, nr. 4. Ulterior, în debutul ședinței, Ion Ceban a îndeplinit solicitarea doamnei.

Consiliul Municipal Chișinău s-a adunat azi în ședință publică după o pauză de peste trei luni.  Ultima ședință a CMC a avut loc la 27 februarie, curent. Pe ordinea de zi sunt propuse spre examinare 36 de subiecte.

(LIVE video/text) Ședința Consiliului Municipal Chișinău 

 

Foto: realitatealive