(video) Noul Skoda Kodiaq RS – deocamdată cel mai rapid SUV cu şapte locuri de pe Nurburgring

Noul Skoda Kodiaq RS, versiunea de top şi de performanţă a modelului, a devenit primul automobil care stabileşte un record de timp pe Nurburgring într-o nouă categorie – cea a SUV-urilor cu şapte locuri pentru pasageri!

Un exemplar camuflat a parcurs un tur incomplet(?) de aproape 21 de kilometri în 9 minute şi 29.84 secunde, iar linia de finiş a trecut-o cu peste 200 de km/h.

Timpul record a fost stabilit cu ajutorul pilotului Sabine Schmitz care s-a aflat la volanul maşinii. Schmitz participă în mod regulat în campionatul de anduranţă (VLN) și în cursa de 24 de ore la Nurburgring, iar în 1996 a devenit prima femeie care a câștigat cursa de 24 de ore și a câștigat din nou în anul următor. 

Nemțoaica a lucrat într-o perioadă îndelungată în calitate de conducător al “Ring Taxi” și ca prezentator la diverse emisiuni auto, inclusiv Top GearSchmitz estimează că în viaţa sa a parcurs peste 30.000 de tururi pe Nordschleife până în prezent, în cele mai diverse maşini.

Revenind la protagonistul acestui articol, aflăm că noul Skoda Kodiaq RS este echipat cu un nou motor BiTDI de 2.0 litri care produce 239 de CP. Gazele de eşapament generate de agregatul turbo diesel vor fi purificate printr-un convertor catalitic SCR. În gama de motoare pentru Kodiaq, noua unitate este rezervată exclusiv pentru versiunea RS, iar mulțumită sistemului Dynamic Sound Boost, puterea motorului diesel care produce şi un cuplu mare este imediat evidentă. 

Cu sistemul Dynamic Control al șasiului (DCC), inclusiv Driving Mode Select și o servodirecţie progresivă, vehiculul cu tracțiune integrală, care încă nu şi-a lăsat camuflajul, a fost perfect echipat pentru turul rapid pe care l-a făcut pe Nordschleife.

Iată nişte scurte interviuri cu participanţii la stabilirea recordului.

Cel mai rapid SUV pe Nurburgring rămâne a fi la ora actuală Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, însă acesta nu poate avea trei rânduri de scaune.

Noul Skoda Kodiaq RS va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris din această toamnă. Pe piaţă ar putea ajunge chiar până la sfârşitul acestui an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/