Trimite e-mail | Printeaza
Social
13.06.2018

Au fost selectate cinci candidaturi pentru funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii

Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului cinci candidaturi pentru funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii.
 
Aceștea sunt Ian Feldman, Svetlana Doltu, Andrei Brighidin, Evghenii Goloșceapov și Victorina Luca.
 
Președintele Comisiei speciale de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii, Anatolie Zagorodnîi a menționat că concursul public a fost desfășurat de Comisia specială, iar capacităţile profesionale ale candidaţilor au fost apreciate în cadrul unui interviu individual, la care au participat şi reprezentanţii societăţii civile.
 
16 candidați au depus dosarele pentru participare la concurs. Noii membri vor fi selectați pentru un mandat de cinci ani.
 
Comisia specială de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a fost constituit de Parlament la 1 martie 2018. Comisia este formată din 7 deputați, membri ai Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice și Comisiei juridice, numiri şi imunităţi: Inna Șupac, Galina Balmoș, Grigore Novac, Fiodor Gagauz, Eugen Bodarev, Alla Dolință și Anatolie Zagorodnîi. Conform hotărârii de Parlament, Comisia urmează să prezinte plenului Parlamentului candidaţii selectați până pe data de 1 iulie 2018.
 
Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii este o autoritate publică autonomă, imparţială şi independentă, creată în 2013, care are misiunea de prevenire și protecție împotriva discriminării, asigurarea egalității, promovarea oportunităților egale și a diversității, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus