/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ În opinia ambasadorului UE, scrutinul a fost marcat de știrile false despre unii candidați

13 iunie 2018, ora 19:13

Fiind invitat în cadrul emisiuni Politica Nataliei Morari, Peter Michalko a vorbit despre câteva nereguli pe care le-a sesizat.

Inclusiv folosirea știrilor false despre unii dintre candidați. Au fost deschise niște întrebări în ceea ce privește finanțarea unor candidați”, a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE în Moldova.

Ambasadorul a vorbit și despre interceptările telefonice care au apărut în spațiul public, în ajun de primul tur al alegerilor, dar și despre reacția pasivă a organelor de drept.

Dacă vorbim despre chiar înregistrări ilegale este un lucru care creează foarte mari îngrijorări. Deci, aceste instituții care au rolul în acest domeniu trebuie să-și ia acțiune acolo unde cetățenii așteaptă”, afirmă ambasadorul UE în Moldova.

Michalko a mai spus că UE va monitoriza toate instituțiile responsabile de procesul electoral.

Vrem să sperăm că în viitor performanța acestor instituții independente va fi una mai credibilă, asta înseamnă că noi ne vom uita foarte îndeaproape la toate deciziile pe car ele vor lua, inclusiv cele care au fost luate inclusiv după turul al doilea”, a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE în Moldova.

Rezultatul alegerilor locale din capitală urmează a fi validat de judecătoria sectorului Centru pe 15 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram