/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Curtea de Justiţie a UE recunoaște exclusivitatea tălpilor roşii create de Louboutin

missing
13 iunie 2018, ora 17:16

„O culoare poate fi recunoscută ca o marcă înregistrată”, au considerat judecătorii europeni într-o decizie care urmează să fie impusă în Olanda, unde brandul Louboutin a dat în judecată şi a acuzat de contrafacere o companie locală.

Potrivit judecătorilor de la CJUE, marca vizează culoarea, nu forma produsului.

Compania olandeză Van Haren, atacată în instanţă de Louboutin pentru faptul că a comercializat în 2012 pantofi cu tălpi roşii, susţinea că o combinaţie de pantofi pentru femei cu toc înalt şi tălpi roşii, înregistrată de brandul Louboutin, era contrară legislaţiei europene din domeniul mărcilor.

Maciej Szpunar, avocatul general al CJUE, a dat dreptate în februarie producătorului olandez, însă concluziile sale nu au fost aprobate de judecătorii CJUE.

Judecătorii europeni consideră că „marca nu vizează o formă specifică a tălpii pantofilor cu tocuri înalte, întrucât descrierea acestei mărci indică în mod expres că forma pantofului nu face parte din marcă, ci serveşte doar pentru a evidenţia amplasamentul culorii roşii, vizată de înregistrarea mărcii”.

„Decizia reprezintă o victorie deplină şi o satisfacţie foarte mare”, au declarat reprezentanţii brandului Louboutin.

Justiţia olandeză urmează să se pronunţe în privinţa acuzaţiei de contrafacere formulată împotriva companiei Van Haren.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram