(foto) Tinerii cercetători de la UTM au adus acasă șapte medalii de la un târg de inventică din Suceava

DSCN0790_result-1030×773

Tinerii Oleg Ciobanu și Radu Ciobanu, care sunt și conferențiari universitari în cadrul Departamentului Bazele Proiectării Mașinilor, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi la UTM, au adus acasă șapte medalii de la un concurs de inventică, care s-a desfășurat în România.

În zilele de  7-9 iunie 2018, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat Târgul Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret (Innovation and Creative Education) ICE-USV-2018. Universitatea Tehnică a Moldovei a fost reprezentată de opt echipe de creație din care au făcut parte tineri cercetători, studenţi, masteranzi, doctoranzi, doctori în științe (cu vârsta maximă – 35 de ani). Aceștia au participat cu 8 exponate care au fost apreciate la justa valoare: cu 8 brevete, 3 medalii de aur, 3 de argint și 2 de bronz, transmite site-ul UTM.

ICE-USV – 2018 și-a propus promovarea și încurajarea invențiilor și creației științifice studențești, diseminarea exemplelor de succes privind educația creativă, creşterea gradului de conştientizare la nivelul societăţii a importanţei şi contribuției aduse de tinerii cercetători în dezvoltarea tehnologică, sporirea interesului tinerei generaţii pentru inovare în toate domeniile cunoașterii, stabilirea unor punți de legătură între tineri cu preocupări comune din diferite țări, punerea în valoare a elementelor de inovare şi inventică ce au ca autori tinerii cercetători.

La ediția a doua din anul curent a Târgului au participat centre universitare din București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Brașov și Suceava, Republica Moldova, Iran, Maroc, Indonezia, China, USA, Franța, Rusia, Bulgaria, Polonia și Ucraina cu 70 de exponate, care pe 8 iunie au fost vernisate într-o prestigioasă expoziție.

DSCN0945_result-1030x1001 IMG_2098_result-1030x449

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente