06:49:50 19.04.2024
Stiri

Dodon, CRITICAT pentru faptul că le trimite felicitări și lui Putin, și lui Iohannis în același timp

Politică 13.06.2018 15:19 Vizualizări1895 Autor: Ziarul National
Dodon, CRITICAT pentru faptul că le trimite felicitări și lui Putin, și lui Iohannis în același timp Constantin Grigoriță
Vladimir Voronin îi înmâna, acum câțiva ani, carnet de partid lui Igor Dodon


După ce l-a felicitat „sincer” pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Naționale a statului pe care-l conduce, marcată pe 12 iunie, subliniind „paginile comune ale istoriei” dintre Rusia și R. Moldova, astăzi președintele Igor Dodon i-a trimis o scrisoare și președintelui României, Klaus Iohannis, insistând asupra „afinităților culturale, lingvistice și istorice” dintre cele două state de pe ambele maluri ale Prutului.

„Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naștere, îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez cele mai sincere felicitări, împreună cu alese urări de bine. Aniversarea pe care o marcați este o ocazie specială pentru a-mi exprima convingerea că parteneriatul existent între Republica Moldova și România va cunoaște, prin eforturi comune, o dezvoltare dinamică continuă, fortificându-se în spiritul reciprocității, în beneficiul popoarelor noastre. De asemenea, doresc să remarc disponibilitatea țării mele pentru consolidarea pe mai departe a relațiilor dintre ambele state, care au la bază afinitățile culturale, lingvistice și istorice, precum și pentru aprofundarea dialogului bilateral constructiv, axat pe diplomație, întru realizarea plenară a obiectivelor comune. Reiterând felicitările, alături de urările de sănătate deplină, bucurii, viață lungă și mult spor în activitatea Dumneavoastră de înaltă responsabilitate, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurările distinsei mele considerații”, se arată în mesajul trimis de Dodon lui Klaus Iohannis.

Jocul „duplicitar” al lui Dodon a fost taxat de fostul președinte comunist al R. Moldova, Vladimir Voronin.

Ultimul a îndemnat astăzi, într-o conferință de presă, să fie citite ambele mesaje de felicitare ale „așa-zisului președinte ales neconstituțional”, pentru a vedea că el și socialiștii sunt mai „pregătițiți să acorde sprijin guvernării”, decât să sărbătorească „centenarul marii revoluții din octombrie”.

Voronin a mai ironizat asupra faptului că Dodon a plecat din nou la Moscova pentru a participa la deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal: „Fără el, campionatul nu-l poate deschide nimeni, nici Putin, dacă nu vine Dodon”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md