08:19:47 29.03.2024
Stiri

Șeful delegației UE la Chișinău susține că alegerile pentru funcția de primar al capitalei au fost „CINSTITE”, dar R. Moldova mai are de lucrat în domeniul justiției

Politică 13.06.2018 13:39 Vizualizări931 Autor: Ziarul National
Șeful delegației UE la Chișinău susține că alegerile pentru funcția de primar al capitalei au fost „CINSTITE”, dar R. Moldova mai are de lucrat în domeniul justiției


„Am văzut un exercițiu de democrație. Alegerile au fost desfășurate în mod echitabil și cinstit”. Așa a catalogat alegerile recente din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, șeful Delegației UE în R. Moldova, Peter Michalko, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Totuși, domeniile în care R. Moldova mai are de muncit sunt justiția și statul de drept, pentru sporirea încrederii cetățenilor și investitorilor.

Diplomatul european a adăugat că în domeniul justiției din R. Moldova se mai observă fenomene care trebuie soluționate și s-a referit la independența justiției și de anumite practiciale judecătorilor, cum ar fi folosirea excesivă a măsurilor de arest preventiv.

În cadrul aceleiași emisiun, Michalko s-a referit și la asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro pe care republica noastră ar urma s-o primească de la Bruxelles, afirmând că una dintre condițiile principale pentru acordarea primei tranșe este activitatea eficientă a Agenției Naționale de Integritate. Acum, spune diplomatul, există mari probleme în ceea ce ține volumul foarte mare de declarații de avere care deja au fost depuse și pe care Agenția va trebui să le prelucreze „credibil și rapid”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md