Participa la Concursului internaţional de recital din lirica eminesciană „La Putna”. Elevii laureați vor beneficia de o excursie pe urmele lui Mihai Eminescu

trasee-eminesciene
Foto: Crai Nou

Elevii claselor a VII-a – a XI-a din instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău pot participa la Concursului internaţional de recital din lirica eminesciană „La Putna”. Elevii laureați (Locurile I, II, III şi Menţiunile I, II şi III) vor beneficia de o excursie pe urmele lui Mihai Eminescu, în perioada 13 – 14 august, precum și la festivitatea de premiere în cadrul Mănăstirii Putna.

Evenimentul se va desfăşura pe data de 22 iunie 2018, începând cu ora 13:00 la Centrul Academic „Mihai Eminescu” (bulevardul Dacia, nr. 20, sector Botanica). Concursul face parte din proiectul internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna, Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene și Centrul Academic Internațional Eminescu.

Concursul are drept scop: promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, din Regiunea Cernăuți și din Chișinău, conștientizarea în rândul elevilor a importanței studierii operelor lui Mihai Eminescu, realizarea unui pelerinaj scriitoricesc în Bucovina, prin locurile care sunt legate într-un fel sau altul de poetul Mihai Eminescu.

Elevii interesați se pot înregistra la adresa de e-mail: [email protected] până la data de 20 iunie 2018, indicând: numele/prenumele, instituția, clasa și poezia care o va recita.

Pentru mai multe detalii apelați la telefoanele: 022 235380, 022 235284; 022 235275.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente