/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Ambasadorul SUA oferă detalii despre ambasadă care va fi ridicată pe terenul fostului Stadion Republican

missing
12 iunie 2018, ora 18:36

Noi de mulți ani, aproape zece ani, am căutat un teren pentru a construi o nouă ambasadă. Suntem aici, în Republica Moldova, la Chișinău, mai multe de 25 de ani, am ajuns la timpul când va fi necesar să reflectăm relațiile bune pe care le avem cu R. Moldova și să construim o ambasadă nouă. Eu pot asigura pe toți că va fi printr-un proces transparent, un proces deschis conform tuturor legilor și regulamentelor”, a declarat Pettit.

În cadrul interviului, ambasadorul James Pettit a motivat necesitatea extinderii Ambasadei SUA în Moldova pentru a centraliza oficiile localizate în diferite părți ale capitalei, dar și prin majorarea staff-ul diplomatic.

Avem nevoie de o clădire mai modernă și mai mare, pentru că am crescut. Nu pot spune exact cât teritoriu trebuie, dar eu sper că va fi o clădire mult mai mare decât avem acum, pentru că avem alte oficii în oraș care nu sunt în această clădire unde eu mă aflu și un scop important pentru noi este consolidarea tuturor oficiilor pe care le avem în oraș”, a explicat ambasadorul SUA la Chișinău.

Cu referire la părerile împărțite ale societății civile față de comercializarea Stadionului Republican către Ambasada Statelor Unite cu scopul de a-și construi un nou sediu. Ambasadorul Pettit a menționat că intenția Ambasadei este de a da o nouă viață terenurilor aflate în paragină, ceea ce va fi în beneficiul cetățenilor.

Eu aș dori să pun accent pe faptul că din păcate în centrul orașului există multe terenuri abandonate și care prezintă un anumit pericol, o atmosferă neplăcută în oraș. Noi când construim ambasada noastră nouă, eu pot asigura pe toți că va fi printr-un proces transparent, deschis, conform tuturor legilor și regulamentelor și, în plus, orice proiect de construire de ambasadă va îmbunătăți vecinătatea. Eu cred că va fi un rezultat foarte pozitiv pentru orașul Chișinău”, a afirmat Pettit.

Amintim că, potrivit unui proiect de lege, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, Stadionului Republican din municipiul Chişinău, amplasat pe str. Tighina 12, care este proprietatea publică a statului, urmează a fi desființat, iar terenul va fi oferit la preț de piață pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram