05:43:34 20.04.2024
Stiri

Copiii din Chișinău vor fi înscriși în CLASA I în regim on-line? Autoritățile anunță sistemul „E-școala”, pentru a exclude MITA solicitată părinților

Social 12.06.2018 16:00 Vizualizări1247 Autor: Ziarul National
Copiii din Chișinău vor fi înscriși în CLASA I în regim on-line? Autoritățile anunță sistemul „E-școala”, pentru a exclude MITA solicitată părinților


Copiii din Chișinău ar putea fi înscriși în clasa I în regim on-line.

Primarul intrimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat Direcției generale educație, tineret și sport să creeze un sistem de înregistrare on-line a copiilor în clasa I - „E-școala”, după modelul „E-gradinița”, lansat anterior.

Motivul acestei solicitări ar fi excluderea mitei solicitate părinților atunci când merg să-și înscrie copiii, deși municipalitatea este obligată să le asigure studiile copiilor.

„Părinții îmi scriu și îmi spun că li se solicită de la 200 la 800 de euro mită ca să-și înscrie copiii la școală”, a acuzat Codreanu.

Deși anterior părinții au reclamat probleme la înregistrarea micuților la grădinițe prin intermediul platformei „E-gradinita”, primarul interimar afirmă că rezultatele înregistrate până acum arată că: „Trebuie să mergem mai departe și să venim cu „e-școala”. Vreau ca înscrierea în clasa I-a să fie exact ca la grădinițe. Să fie transparent, pentru ca fiecare părinte să vadă școala, rândul, numărul copiilor și să nu alerge ca veverița pe la toți directorii”.

Menționăm că, de la începutul anului curent, pe platforma „E-gradinita” au fost recepționate peste 6 000 de cereri de înregistrare a copiilor la instituțiile preșcolare din capitală. Autoritățile dau asigurări că înscrierea on-line la grădiniță durează în medie 11 minute.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md